ساخت و نصب سردخانه های بالاصفر و زیرصفر. ساخت بدنه ساندویچ پانل
ما پروژهای سردخانه ای شمارا به بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت ها تجهیز مینماییم و ضمانت مینماییم
شما هم اکنون وارد مجموعه فنی کارمشهد شده اید ازینکه مارا برای خدمات سردخانه خود انتخاب نموده اید کمال تشکر داریم،
تیم تخصصی فنیکارمشهد آماده خدمات به تمامی نقاط ایران عزیز است حوزه فعالیت این مرکز در تمامی شهرهای استان خراسان در الویت و تمام نقاط ایران عزیزمان را در برمیگیرد در نهایت ما بهترین ساندویچ پانل ها و ابزارهای برودتی را جهت دستگاه ها و برترین تعمیر کاران را به کار گیری کرده ایم تا باکیفیت ترین خدمات به شهروندان ارائه دهیم،
مجموعه فنی کار مشهد با آگاهی از دانش صنعت تبرید و تکنولوژی های جدید در پی هدفی مشخص و تعیین شده برای خود در سایت فنی کار مشهد باتوجه به تجربه نسبتا طولانی خود در دستیابی به خدمات خوب و ارزنده به شما مشتریان محترم همواره کوشیده است تا برترین ها را برای مشتریان خود به ارمغان بیاورد.
مجموعه فنی کار مشهد کوشیده تا سیستم های برودتی زیر صفر و بالای صفر
در سردخانه های صنعتی و تجاری در مدل سیکل سرمایشی تراکمی فریونی
نصب محاسبه و اجرا کند ما از سیستم های تبرید تراکمی تبخیری فریونی استفاده میکنیم مجموعه فنی کار مشهد نوع فریونی تراکمی تبخیری را مورد تبادل اطلاعات قرار میدهد .سیکل مکانیکی سردخانه فریونی از چهار قطعه اصلی کمپرسور کندانسور شیر انبساط اواپراتور تشکیل شده است. سیکل تبرید سردخانه دارای سه مسیر لوله است یک خط رانش دو خط مایع سه خط مکش ،خط رانش از خروجی کمپرسور شروع میشود و تا ورودی کندانسور ادامه دارد و در این مسیر مبرد بصورت گاز فوق گرم سوپر هیت و فشار بالا وجود دارد ولی خط مایع از خروجی کندانسور تا ورودی شیر انبساط اکسپنشن حرارتی است .سیال مبرد در اینجا بصورت مایع مادون سرد سابکول و فشار بالا وجود دارد خط مکش از خروجی اواپراتور یا تبخیرکننده تا ورودی کمپرسور ادامه مییابد سیال مبرد در این لوله بصورت بخار سوپر هیت اما با فشار پایین وجود دارد که به خط برگشت نیز معروف است
اگر بخواهیم دمای سردماسازی خوبی داشته باشیم و درجه دمایی بالاتری در مدار دست پیداکنیم باید قانون سیکل تراکمی را رعایت کنیم سوزن شیر انبساط دارای صافی است که بعد از باز کردن شیر نشیمن انرا جرم گیری و شیر را تنظیم مینماییم تا دهانه سوراخ ورودی یخ نزند یخ زدگی ممکن است بر اثر رطوبت یا سرمای بالای باشد که باید سیکل را شستشوی دهیم در غیر اینصورت شیر را تنظیم نماییم شیر اکسپنشن با علامت اختصاریtxv و tev داریم این نوع شیر رایج در سردخانه ها دارای بالب لوله است که از درون بالب از سیال دی اکسید گوگرد یا دی اکسید کربن یا کلرومتیل پر شده است برای جلوگیری از پاشش بیش از حد مایع داخل اواپراتور طراحی شده است متداولا شیر اکسپنشن والو دارای تنظیم است که با تنظیم شیر اکسپنشن میتوان از نفوذ بیش از حد مایع سیال مبرد جلوگیری به عمل آورد توجه داشته باشید اگر مایع مبرد کنترل نشود باعث خرابی های در داخل سیستم مکانیکی کمپرسور ایجاد میشود و هزینهای سنگین در بر دارد، هدف این است با اگاهی و مهارت کافی کلیه خدمات نصب تعمیرات به نحو احسن انجام شود تا سیستم سرمایش شما دچار نقص فنی نشود
عایق های بدنه ساندویچ پانل :هدف اصلی فنی کار مشهد بهینه سازی دما و جلوگیری از ورود گرما از محیط بیرون به داخل کابین دستگاه سرد کننده است انواع عایق های بکار رفته در سیستم های برودتی مانند چوب پشم شیشه پلی استایرن و انواع فوم است در سردخانه ها بیشتر از فوم و پلی اورتان و یونولیت اکاستیو استفاده میشود که بین جدار داخلی و خارجی بصورت مایع در کارخانه تزریق میشود و تمام منافذ را پرمیکند و پس از سردشدن به دیوار میچسبد و موجب استحکام و عایق کاری دستگاه میشود اغلب عایق ها را برحسب سیکل برودتی انتخاب میکنند ساندویچ پانل ها برای سیکل بالا صفر از اندازه و ضخامت ۵سانتی متر تا ۱۰ سانتی متر بهره میگیرند در سیکل زیر صفر از پنل ۱۰تا ۱۵ سانت استفاده میشود برای مثال کابین محل نگهداری بستنی باید ۱۵ سانت باشد و پنل نگهداری گوشت منجمد ۱۰ سانت هم جوابگو است پس از انتخاب پانل دقت لازم به عمل اورده شود معمولا کابین ها سردخانه باید بصورت کامل ابندی شود تا بهیچ عنوان دما افت و اتلاف انرژی نداشته باشید،
سردخانه چیست؟
به محیطی که برای یک جاهایی یا مکانهایی و یا صنایع سرد سازی که نیازمند سردخانه میباشند تجهیزات تعبیه ونصب مینماییم تا از آن برای سردکردن و منجمد کردن موادغذایی استفاده شود که به ان سیستم سردکننده بزرگ و سردخانه مینمامیم به طور کلی سیستم هایی که بتوانند به ایجاد فضای برودتی بالا جهت نگهداری انواع کالاهای خوراکی از جمله گوشت میوه و مخصوصا مواد غذایی استفاده میشود انجام وظیفه میکنیم به اندازه ای که سیستم های سردکننده و سردخانه ها امروزه از اهمیت بالایی در نگهداری مواد غذایی قرار دارند و به دو مکانیزم زیر صفر و بالای صفر مورد استفاده قرار میگیرد که کوچکترین عیب باعث خساراتی اقتصادی بزرگ و سنگین میشود بطور کلی برای داشتن یک سیکل سالم همواره باید دستگاهاوتجهیزات را مورد بررسی و تست قرار داد در چنین شرایطی انتخاب یک تیم خدماتی و نصاب در اجرای رااندازی تعمیر و نصب سردخانه بسیار مهم است ازاین رو خدمات نصب تعمیر رااندازی سردخانه خود را به مجموعه فنی کار مشهد باخیالی آسوده بسپارید.
نکاتی در مورد نگهداری سردخانه:
اجزای سردخانه بسیار حائز اهمیت هستند پس در حفظ و راهبری سیکل سرماسازی باید تدابیری اندیشیده محافظت هایی شود تا هزینههای بالایی متحمل نشوید یکی از نکات مهم راهبردی در تعمیرات و نگهداری سردخانه محافظت از اجزای برقی کمپرسور و فن ها سیستم است استفاده از تابلوهای برق با محافظت بالا بسیار مهم و تاثیرگذار است ازین روی انتخاب تابلوبرق اصلی ترین جز از کل است در تابلو برق حتما کنترلر های کمپرسور و فن ها جدا جدا باید نصب گردد کنترل بار شدت جریان برای هرقسمتی از سیکل الکتریکی باید جداگانه نصب گردد و دقت ان نباید بیشتر از ۲۰درصد باشد اختلاف بین فازها همواره باید بررسی گردد و پارامترها لحظه به لحظه چک شود ازین روی داشتن یک مهندس برق حرفه ای الزامی است که شما میتوانید بصورت رایگان از مجموعه فنی کار مشهد مشاوره و راهنمایی بگیرید
بعضی از مفاهیم دما و برودت
دمای اشباع چیست؟
شرایطی از دمای و فشار که در ان مایع و بخار یک ماده بصورت همزمان وجود داشته باشد شرایط اشباع خوانده میشود دمای اشباع برای اب در سطح دریا ۲۱۲درجه فارنهایت است با افزایش فشار دمای اشباع نیز افزایش یافته و با کاهش فشار دمای اشباع نیز کاهش مییابد.
این موضوع درمورد مبردها مصداق دارد به عنوان مثال نقطه جوش مبرد R22 در فشار 76psi برابر با 45درجه فارنهایت است و این نقطه جوش با کاهش و یا افزایش فشار تغییر میکند چنانچه بخار ماده ای در فشار اشباع خود دارای دمایی بیش از دمای اشباع باشد بخار مورد نظر فوق داغ یا سوپر هیت خوانده میشود به عنوان مثال چنانچه بخار اب در سطح دریا دمای بیش از 212fو یا مبرد R-22در فشار 76psiدمای بیش از 45fداشته باشد عردور بخار فوق داغ محسوب میشود.
این مجموعه قادر است کلیه خدمات از صفر تاصد نصب راهبری سردخانه های زیر صفر و بالای صفر را به صورت اصولی و تضمینی با نیروهای آموزش دیده به حول قوه الهی انجام دهد چون ما دراین مرکز از مهندسین باتجربه و تحصیلکرده استفاده کرده ایم.
نکته بعدی انتخاب کندانسور و یا چگالنده در سیکل سرماسازی است که در فرایند سرمادهی بسیار بااهمیت است هرچقدر قدرت کمپرسور باشد کندانسور را بیشتر از قدرت نامی کمپرسور انتخاب و نصب میکنند چرایی که در فصل گرما دچار افت دما نشوند چگالنده هرچقدر بتواند مایع خاصل از کمپرس داخل خودرا خنکتر نماید سیال مبرد بهتر میتواند داخل تبخیر کننده فعالیت نماید و به از تبدیل شود در انتخاب کندانسور ها به شرکت سازنده و نوع لوله و فین ها دقت زیادی شود نوع فن بکارگرفته شده و جانمایی لوله های ارزش کارتان را بالامیبرد نکته بعدی انتخاب نوع اواپراتور است که نیازی نیست حتما قدرت بالاتری از کمپرسور داشته باشد همینکه استاندارد لولههای بکار رفته داخل شبکه متناسب باشد کفایت میکند و نوع المنت و جانمایی اکسپنشن اختصاصی در بخش مهم یک اواپراتور است اغلب اواپراتور ها از نوع نورمالیته اکسپنشن هستندو سازگاری باهمه مدل اکسپنشن را دارند،اکسپنشن عضو مهم یک اواپراتور محسوب میشود ازین روی سعی بر این شود از نوع اکولایزر دار دانفوسانتخاب شود دردومدل تی ایکس است زیراکه نوع پاشش و سوزن از جنس مرغوب است در تنظیمات یک شیر اکسپنشن معمولی به پیچ تنظیم برمیخوریم که تنظیم کننده مقدار پاشش گاز داخل سیلندر را برعهده دارد که با تابانیدن به جهت عقربه های ساعت کموخلاف این واقع زیاد میشود که حتما فشار دیسشارژ را با گژ درجه چک کنید نوع سوزن داخل شیر بستگی به نوع سیکل دارد که زیر صفر یا روی صفر باشد و چه تناژ برودتی باشد که متناسب با همان ظرفیت تغییر میکند کار اکسپنشن والو میزان تزریق مبرد به میزان دما و فشار تنظیم و متعادل سازی میکند و همیشه میزان پاشش گازمایع مبرد به میزان دما و فشار لاین مایع هم بستگی دارد شیر انبساط از ۳بخش هدر، پوسته، سوزن تشکیل شده است در موقع خاص شیر انبساط از نوع اکولایزر دار، متعادل کننده باید انتخاب و نصب شود از خروج اواپراتور یه لوله به قطر ۱/۴به شیر وصل میشود تا میزان پاشش مبرد دقیقتر انجام شود کار اکولایزر ثبت فشارهای خارجی برشیر و متعادل سازی مبرد سوپر هیت است شیر اکسپنشن اکولایزر دار معمولا بهتر از نوع معمولی در تشخیص میزان ورود مبرد سیال به تبخیرکننده کارایی دارد و موحب تبدیل حالت مایع به بخار هم میشود نوع پر مصرف شیرسوزهای ترموستاتیک میتوان نام برد به محض روشن شدن کمپرسور و باز شدن خط مایع توسط شیر الکتریکی مبرد شروع به فعالیت میکند فشار و دما در سیال مبرد تغییر میکند و فشار درون اواپراتور از طریق مبرد درون خود به و شیر اکسپنشن دبی ورودی خود را کنترل مینماید و به شدت افت پیدا میکند اگر سوزن مدل تی ایکس ۵ را تنظیم نشده نصب نمایید و ( به هیچ عنوان دستکاری سوزن والو خودداری نمایید ) روی سیستم مکانیکی و خط مایع فشار وارد مینماید و کمپرسور دچار شکستگی شاتون میشود پس حتما سوزن در زاویه ۳۳ میلی متر از نقطه پوینت خود باشد تا فشار بر کمپرسور متناسب با خط گرم باشد اگر برای روی صفر مدار را بسته اید حتما در حالت شارژ و تزریق گاز اکسپنشن والو را چک و سایت گلاس را زیر نظر بگیرید در قدرتهای بالا یک سهل انگاری هزینهای سنگین به وجود میاورد به خاطر داشته باشید حتما تخصص کافی برای انتخاب سوزن را برخوردار باشید و یا با مشاوران مجموعه فنی کار مشهد پرسمان کنید تا تجهیزات دچار نقص نباشد انتخاب سیکل سرمایشی بسیار مهم و تاثیر گذار است پس در انتخاب لوله اتصالات حتی به اندازه قدرت کمپرسور و سیکل ظرفیت بندی کنید هرگز حجم کوچکتر و کمتر از قدرت کمپرسور نصب نکنید برای مثال خروجی کمپرسور ۲/۱،۸ است شما هیچگاه کمتر از حجم ۲/۱،۸ روی مدار نصب نکنید و همینطور بالاتر از حجم همیشه انبساط انقباض لولها را درنظر بگیرید برای هرفصل ،همیشه متناسب عمل کنید زیرا حجم کم باعث کمتر شدن راندمان برودت و حجم بالا نا تعادل بودن سیکل میشود ما در مجموعه فنی کار مشهد سعی براین داشته ایم با تخصص و تجربه و دانش که بروز داریم از بهترین نوع و بروزترین سیستم های سرمایشی برای شما عزیزان استفاده نماییم
انواع کمپرسورها:
کمپرسور تراکمی
کمپرسور اسکرال
کمپرسور سیلندر پیستونی
کمپرسور اسکرو
کمپرسور خطی
کمپرسورها در دو نوع هرمتیک و سمی هرمتیک تولید میشود
کمپرسور در سیستم سرمایش تراکمی سردخانه ای دارای دو عملکرد مهم است
اول کاهش فشار و خارج کردن بخار مبرد از اواپراتور و دوم افزایش فشار در اثر تراکم و افزایش دمای بخار مبرد در سمت دهش بیش از دمای سیال واسط اب یا هوا که قرار است موحب تقطیر مبرد در کندانسور یا چگالنده شود کمپرسور در کانون مرکز یک سیکل تراکمی قرار میگیرد و به همان اندازه که عملکرد آن متناسب با کندانسور موجب چگالش میشود به همان مقدار در ارتباط با اواپراتور موجب مکش و کاهش فشار میگردد بنابراین کمپرسور علی رغم نامی ک دارد عملکرد دوسویه داشته و در هر دو سمت فشار ضعیف و قوی نقش اساسی بازی میکند کمپرسور ها نیز مانند پمپ ها نیازمنده عامل تحریک برای گردش سیال مبرد هستند ازاین روی در سردخانه های تراکمی عامل گردش بطور معمول موتور الکتریکی کمپرسور است اما در برخی سردخانه ها اعم از سیلندر پیستونی یا دوار از موتورهای احتراقی میتوان استفاده کرد ضریب کارایی کمپرسورهای به وسیله موتور احتراقی گازسوز به گردش در میایدبه مراتب کمتر از کمپرسور ها با عامل الکتریکی است درحالی ک ضریب کارایی با کمپرسور سیلندر پیستونی با موتور الکتریکی 2.7تا3.5 برای کمپرسور های دوار پیچی و گریز از مرکز با موتور الکتریکی 4.7است
کمپرسورهای سیلندر پیستونی از رایجترین کمپرسورهایی است که در سردخانه های تراکمی مورد استفاده قرار میگیرد این نوع کمپرسور ها ساختار مشابه موتورهای احتراقی درون سوز دارد بااین اختلاف ک خود محرک نبوده و فاقد سیستم جرقه هستند. عمل تراکم در سیلندر و به وسیله جابجایی منظم پیستون ک خود به وسیله شاتون به میل لنگ یا کران شافت متصل شده است انجام میشود نیروی الکترومغناطیسی موتور به عنوان عامل محرک به میلنگ وارد میشود میلنگ حرکت دورانی را به حرکت خطی رفتو برگشت کرده و این حرکت از طریق شاتون به پیستون منتقل میشود هنگام ک پیستون به سمت پایین حرکت میکند با ایجاد خلا نصبی در محفظه سیلندر موجب باز شدن سوپاپ سمت مکش میشود و گاز و یا بخار مبرد به داخل سیلندر کشانده میشود و با حرکت مجدد پیستون به بالا عملکرد تراکم آغاز گشته و سوپاپ مکس بسته میشود و با رسیدن پیستون به بالاترین نقطه خود سوپاپ دهش باز شده و گاز متراکم که اینک دارای دمای بیشتری نیز شده است از فضای سیلندر خارج میگردد
اکثر مهندسین و تعمیرکاران سيستمهاي تبريد جهت تشخيص گرفتگي فيلتر /درايـر در خـط مـايع، بـه
اختلاف دماي بین دو طرف فيلتر درایر بسنده مي کنند. به این ترتیب که اگر در دو طرف فيلتر خشکن گاز اختلاف
دمايي بيش از 2°C ايجاد شده باشد يعني فيلتر گرفته است و بايد سیکل شستشوی و تعويض شود
حالا به توضيحات اين موضوع مهم مي پردازيم که اين بـاور هميـشه کارساز نبوده است و حتـي ممکـن
است که فيلتر درایر کاملا گرفته باشد اما اختلاف گرمایی دمايي در دو طرف آن ايجاد نشده باشد
اين پروسه به راحتي با نمودار فشار و انرژ ي (P-h) مبرد قابل توضيح است.نمودار ۱ را در
نظر بگيريد. اين نمودار فشار و انرژي مبرد R22 است کـه يـک سـيکل تبريـد روي آن
نشان داده شده است.
براي ادراک بیشتر، اجمالی از توضيح داده مي شود.
سمت راست اشباع گاز، منطقه گاز فوق داغ است Super-heated vapour
سمت چپ اشباع مايع، منطقه مايع مادون سرد است Sub-cooled liquid
بين دو خط اشباع منطقه دو فازي است Double-phase region
همانطور کـه در توضیحات داده شـده اسـت خطـوط دمـا ثابـت در منطقـه -sub
cooled liquid خط عمودي است. بدين معني کـه اگـر مـايع سـابکول داشـته باشـيم و
فشار آن کاهش يابد، دماي آن تا رسيدن شرايط به نقطه اشباع کاهش نمي يابـد. ايـن
مسئله همان اتفاقی است که در فيلتراتفاق مي افتد. توجه کنيد که از کندانسور مايع سابکول شده خارج شده و وارد فيلتـر خشکن مـي شـود.
چون اين دمای سابکول است لذا کاهش فشار (در اثر گرفتگي فيلتر) کاهش دمـايي ايجـاد
نمي کند مگر اينکه کاهش فشار به حدي باشد که شرايط مـايع خـارج شـده از فيلتـر در
منطقه دو فازي قرار بگيرد. میتوانید از چشم روئت یا همان سایت گلاس هم پیگیری کنید
مثال عددي : فرض کنيد دماي کندانسور 50°C باشـد و دمـاي مـايع خـارج شـده از
کندانسور 45°C پـس در ايـن حالـت 5°C سـابکول داريـم. حـال بـا توجـه بـه نمـودار ۱
مشاهده مي شود که فشار مايع بايد (2.2bar(a کـاهش يابـد تـا کـاهش دمـا بعـد از
فيلتر ايجاد شود. اگر فيلتر خشکن افت فشاري معادل 2.2bar داشـته باشـد يعنـي کـاملا
گرفته است، اما افت دمايي مشاهده نمي شود.
اما اگر مايع خارج شده از کندانسور سابکول نباشد يعني در شرايط اشباع باشد، کوچکترين
افت فشار سوپر هیت باعث ايجاد افت دما مي شود و گرفتگي فيلتر به راحتي قابل تشخيص است.
تا اينکه براي تشخيص گرفتگي فيلتر رطوبت گیر نبايد فقط به اختلاف دماي دو طرف فيلتـر
خاطرجم بود و علائم ديگري نيز بايد مد نظر قرار بگيرد.
گرما در سیکل برودتی سردخانه
گرما نوعی انرژی است که به واسطه اختلاف دما منتقل میشود. گرما در همه جا به میزان کم یا زیاد وجود دارد به عنوان شکلی از انرژی نه میتوان آن را ایجاد کرد و نه از بین برد، اگرچه سایر اشکال انرژی ممکن است به گرما تبدیل شوند و بالعکس. مهم است که به یاد داشته باشید که انرژی گرمایی تنها در یک جهت حرکت میکند. از یک شیء، ماده یا منطقه گرمتر به یک شیء خنک تر.سرما یک اصطلاح نسبی است که به کمبود گرما در یک جسم، ماده یا منطقه اشاره دارد. تعریف دیگری آن را به عنوان فقدان گرما توصیف میکند، هنوز هیچ فرآیندی برای دستیابی به "صفر مطلق" ابداع نشده است، حالتی که در آن تمام گرما از هر جسم، ماده یا ناحیه ای حذف میشود. از نظر تئوری این نقطه صفر در مقیاس دماسنج فارنهایت 459.69 درجه زیر صفر یا در مقیاس دماسنج سانتیگراد 273.16 درجه زیر صفر خواهد بود.تبرید، یا فرآیند خنکسازی، حذف گرمای ناخواسته از یک جسم، ماده یا فضای انتخاب شده و انتقال آن به جسم، ماده یا فضای دیگری است. حذف گرما دما را کاهش میدهد و ممکن است با استفاده از یخ، برف، آب سرد یا تبرید مکانیکی انجام شود.
تبرید مکانیکی، استفاده از اجزای مکانیکی است که در یک " سیستم تبرید " به منظور انتقال گرما چیده شده اند.مبردها، ترکیبات شیمیایی هستند که به طور متناوب فشرده و متراکم میشوند و به صورت مایع در میآیند و سپس اجازه میدهند به بخار یا گاز منبسط شوند، زیرا از طریق سیستم تبرید مکانیکی برای چرخه پمپ میشوند.
چرخه تبرید بر اساس اصل فیزیکی شناخته شده طولانی مدت است که یک مایع منبسط شده به گاز گرما را از ماده یا منطقه اطراف استخراج میکند. (شما میتوانید این اصل را با خیس کردن انگشت خود و بالا نگه داشتن آن آزمایش کنید. بلافاصله نسبت به بقیه احساس خنک تر میکند، به خصوص اگر در معرض حرکت هوا قرار گیرد. دلیلش این است که مایعی که آن را در آن فرو کرده اید در حال تبخیر است، و همینطور که میشود. گرما را از پوست انگشت و هوای اطراف آن خارج میکند).
مبردها در دماهای بسیار پایینتری نسبت به آب تبخیر میشوند یا به نقطه جوش برسند، تا دمای سیکل را باگردش تامین کنند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |